Giriş Yap
Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Neodyum Mıknatıs Sınıfları

10-11-2020 16:03
Neodyum Mıknatıs Sınıfları

Bir sınıfın adındaki tüm farklı harflerin ve sayıların ne anlama geldiği kafanızı mı karıştırıyor? Burada, neodyum mıknatısların derecelerindeki farkı açıklayacağız.

Her şey "N" harfiyle başlar, neodyum mıknatısların tüm adları neodyum için "N" ile başlar. Aşağıdaki sayı biraz daha tekniktir çünkü bu, ’Mega-Gauss Oersteds'deki (MGOe) mıknatısın maksimum enerji ürününü temsil eder. Bu, mıknatısların 'gücünün' birincil göstergesidir. Basitçe, maksimum enerji değeri ne kadar yüksekse, mıknatısın belirli bir uygulamada üreteceği manyetik alan o kadar büyük olur.

Genel olarak satın alınabilen kaliteler, daha düşük kaliteler genellikle artık üretilmediğinden N28 ila N52 arasındadır.

miknatisAL.net'de kaliteden ödün vermiyoruz ve mıknatıslarımızın çoğu N35 veya daha yüksek kalitede, bu da onları daha ucuz sınıf neodyum mıknatıslardan% 20’den daha fazla manyetik güce sahiptir. N35 sınıfı, ekonomik bir fiyata yüksek performans sunar. N35'in üzerindeki sınıflar daha pahalı olma eğilimindedir ve fiyattaki artış, performanstaki artışla orantısız olabilir. Bir örnek, N35 sınıfından %20 daha güçlü olan N42 sınıfının fiyatı yaklaşık iki kat fazladır.

En yüksek performansın gerekli olduğu ve mıknatıs için mevcut alanın sınırlı olduğu ve artırılamadığı yerlerde daha yüksek dereceler kullanılmalıdır. Aksi takdirde bir N42 mıknatısı yerine iki N35 mıknatısı kullanmak daha faydalı olacaktır.

Bazen, N ile başlayan kodun sonunda etiketlenmiş bir veya iki harf de görebilirsiniz. Bu harfler, sıcaklık derecesini belirler ve mıknatısın manyetizmasını kalıcı olarak kaybetmeye başlamadan önce dayanabileceği maksimum çalışma sıcaklığını temsil eder. Boyut ve şekil gibi diğer faktörler de bir mıknatısın yüksek sıcaklıklarda performansı üzerinde bir etkiye sahip olduğundan, bu derecelendirmeler her zaman bir kılavuz değer olarak ele alınmalıdır.

Tablo: Neodyum mıknatıs kaliteleri ve manyetik özellikleri.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.